Skip to main content
Meer van Editoo

Digitaal lezen? Dit is de digitale leesbeleving

Uw zelf gemaakte magazine in Editoo is klaar. Natuurlijk bent u trots op het professionele eindresultaat. De lezers kunnen niet wachten tot het magazine op de deurmat valt. Maar nu wilt u het magazine ook digitaal aanbieden. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. 

Als u uw blad maakt via Editoo krijgt u gratis een PDF-versie en een digitaal Flipbook van uw gehele magazine. Maar sinds kort kunt u er met Digitoo in korte tijd een professioneel digitaal magazine van maken. Naast de drie Editoo-mogelijkheden kunt u ook op websites als Issuu een digitaal magazine maken. 

De mogelijkheden
Is uw gedrukte magazine klaar? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om van uw gedrukte magazine een digitale versie te maken. Iedere digitale uiting heeft zijn voor- en nadelen.

Zo heeft u een PDF-reader nodig om een PDF te kunnen lezen en werkt de Flipbookversie niet goed op een iPad. Bij de keuze voor de juiste digitale uiting is het ook belangrijk om te kijken hoe de lezer het digitale magazine leest. Zo leest u de tekst in een PDF-bestand van boven naar beneden. Terwijl de tekst in Digitoo zo wordt gepresenteerd dat de tekst prettig weg leest op elk scherm. Hier speelt Digitoo in op een meer actieve leeshouding op een beeldscherm.

Keuze maken
Voor de overzichtelijkheid staat hier alles schematisch weergegeven: