Skip to main content
Meer van Editoo

Maatschappelijk betrokken personeelsuitje voor Editoo

Het jaarlijkse personeelsuitje. Iedereen is weer in volle spanning over wat er dit jaar is georganiseerd. Zou het iets spannends zijn? Of moest het meer in de hoek van speurtochten gezocht worden? Het werd totaal iets anders. Dit jaar toonden de medewerkers van Editoo hun maatschappelijke gezicht. Vijftien deelnemers van de dagopvang van zorgcentrum Vreedenhoff werden op een uitje naar Burgers’ Zoo getrakteerd.

De meeste medewerkers keken even vreemd op toen ze in de bus voor het personeelsuitje vijftien gasten zagen zitten. Maar deze houding veranderde snel toen duidelijk werd wat er ging gebeuren. Een middagje gezellig met z’n allen naar de dierentuin. Na een stukje taart en een kop koffie splitste de groep zich op in kleinere groepjes. Samen met een gids van Burgers’ Zoo werd de tocht vervolgd door het aquarium. Rond half vijf was de middag voorbij en werden de deelnemers weer netjes naar het zorgcentrum teruggebracht.

Met het personeelsuitje laat Editoo haar maatschappelijke gezicht zien. Want hoe leuk is het om er samen met anderen op uit te trekken? Met mensen voor wie het niet meer zo eenvoudig is om er ‘even’ een middagje tussenuit te gaan. De medewerkers van Editoo vonden het een leuke manier om hun personeelsuitje in te vullen. Het was voor iedereen een grote verrassing. De reacties van de ouderen waren overweldigend. Van “mooie beesten hebben ze hier”, tot “geweldig wat ze tegenwoordig allemaal kunnen maken in een dierentuin!”

Activiteitenbegeleidster Annet van den Heuy van Vreedenhoff was meteen enthousiast toen ze gevraagd werd voor dit initiatief. Annet van den Heuy: “De deelnemers van onze dagopvang hebben een geweldige middag gekregen. Naast de deelnemers heeft ook het personeel een leuke middag gehad. Door deze dag hebben we weer gemerkt hoe weinig de deelnemers van de dagopvang aan dit soort uitjes toekomen. Mede daarom zijn we blij dat er bedrijven zijn die zich er voor inzetten!”