Skip to main content
Meer van Editoo

Het genot van de cover

Bij Editoo zien wij vele en diverse covers voorbij komen. Waarbij de ene cover nog meer opvalt dan de ander. Er zitten kleurrijke covers bij of juist opvallende zwart-wit varianten. Ook wil de grootte nog wel eens verschillen. De meeste standaard A4 of A5. Hoewel alle covers er anders uitzien, hebben ze toch hetzelfde doel: mensen triggeren en het magazine laten lezen. 

De cover moet er voor zorgen dat mensen het magazine gaan lezen. Laat zien waar het magazine over gaat en zorg dat er een tipje van de sluier wordt opgelicht over wat er in het magazine te lezen is. Zet een paar streamers op de voorkant. Dit zijn stukjes uitgelichte tekst die gaan over de inhoud van het magazine. Zorg ervoor dat de kleuren bij de inhoud passen en zorg voor foto's die passen bij de vereniging. Bij een motorclub kunt u bijvoorbeeld denken aan een motorfiets op de voorpagina, stoere kleuren en een paar streamers met daarin de inhoud.

Het leuke bij Editoo is dat wij bij nieuwe klanten hun oude magazine met coveropmaak omzetten naar een nieuwe cover. Hierbij is het meestal de bedoeling dat de nieuwe cover is afgeleid van de vorige cover. Alle oude magazines van onze klanten van de afgelopen jaren hebben wij bewaard. We kunnen nu dus mooi de oude en nieuwe covers met elkaar vergelijken. Hierbij kijken wij hoe de covers veranderen en dit geeft ons inspiratie over wat er nog meer met een cover mogelijk is. 

Het groene blad van IVN Veenendaal Rhenen e.o.

’n Boelproaties

Wijs(t)heden van IVN Uden