Skip to main content
Meer van Editoo

Het DierenBlog verdiept met digitaal magazine

Het delen van zijn passie voor dieren, daarom geeft Roger Wagemans een digitaal dierenmagazine uit. Als oud-dierenverzorger en zoo-educator heeft Roger veel kennis over dieren en het houden ervan. Het magazine is de verdieping van zijn blog. 

Roger maakt al langer het goedbezochte blog ‘Het DierenBlog’. Hier vertelt hij volop over zijn dierenpassie. Op zijn blog krijgen dieren, en hun liefhebbers, alle mogelijke aandacht die ze maar kunnen wensen. Toch merkte Roger dat zijn lezers graag dieper op bepaalde dierenthema’s in willen gaan. Hiervoor is een digitaal magazine van Digitoo een passend extra communicatiemiddel. Zo ontstond het digitale magazine ‘Het DierenBlog’!

Stichting Leeuw
Het DierenBlog magazine komt twee keer per maand uit en heeft een wisselend thema. Roger: “Mijn eerste magazine ging over Stichting Leeuw. Dit is een organisatie die katachtige uit benarde situaties bevrijdt en ze daarna opvangt. Een mooi thema om verder uit te diepen voor mijn lezers. Ik ben er langs gegaan en heb verschillende interviews gehouden en een reportage gemaakt. Ik voelde me net een journalist. Alles wat ik daar heb gezien, heb ik gebruikt voor een blogartikel en was het thema voor mijn eerste digitale magazine.”

Al voordat Roger naar Stichting Leeuw ging wist hij ongeveer wat hij in het magazine wilde hebben. “Hierdoor kon ik de verhalen makkelijk schrijven en ze direct met de foto’s in Digitoo plaatsen. Digitoo verzorgde daarna de opmaak. Zo maak ik snel en makkelijk een professioneel digitaal magazine, zonder dat ik daarvoor geleerd heb. In de tweede uitgave heb ik al meer foto’s gebruikt. Ik denk dat ik in de volgende editie ook filmpjes ga gebruiken. Zo leer ik steeds weer bij en wordt het magazine nog aantrekkelijker.”

Leuke manier presenteren
De eerste reacties die Roger kreeg op de digitale uitgaven waren boven verwachting. “De passie die ik voor dieren heb, kan ik er op een originele manier mee delen. Ik zie in Digitoo dat de lezers mijn pagina's goed lezen.” De bezoekers waarderen de inhoud, die ook nog eens op een leuke manier wordt gepresenteerd. Roger zorgt ervoor dat de artikelen op de pagina’s niet te lang worden. Lange artikelen lezen mensen digitaal namelijk niet. “Verder bestel ik via Digitoo ook een paar gedrukte exemplaren van het digitale magazine. Dat kan gewoon met één druk op de knop.” 

Zo aan de slag
Roger is helemaal blij met zijn digitale magazine. Hij heeft nog even geprobeerd om via de software van Blurb een magazine te maken, maar dat beviel niet zo goed als Digitoo. “Ik raad Digitoo echt aan iedereen aan. Het werkt makkelijk en het resultaat is prima. Ik ben al volop bezig met het uitdenken van nieuwe thema’s. Zo ga ik de komende maanden sowieso naar het slachthuis, het circus en verschillende dierentuinen. Ben je benieuwd wat ik daar tegenkom? Abonneer je dan op het magazine of volg mijn blog!”