Skip to main content
Meer van Editoo

30 jaar en nog lang niet versleten

Het is dit jaar feest in Salland, want Groei en Bloei Salland bestaat 30 jaar. Een mooi jubileum waar het hele jaar bij stil wordt gestaan. Natuurlijk verdient een mooi jubileumjaar ook een jubileumuitgave van de Nieuwsbrief: de Jubileumkrant, vol met groen plezier. De krant is goed gevuld, want de Sallandse afdeling is een erg actieve vereniging.

Normaal gesproken komt de Nieuwsbrief zes keer per jaar uit en staat hij vol met mededelingen en interessante nieuwtjes over de afdeling. “Het blad is altijd vier pagina’s dik”, legt redactrice Jeanine van der Linde uit. “De Jubileumkrant is een extra uitgave met meer pagina’s. Er staat nu een mooi historisch verenigingsverhaal in. En een verslag van de tuinreis naar Kent en East Sussex die we dit jaar speciaal voor het jubileum hebben gemaakt.”

Trots
Jeanine en de andere leden van de afdeling Groei en Bloei Salland zijn er trots op dat hun afdeling zoveel voor haar leden doet. “We hebben ongeveer 350 leden. Dit betekent dat we nog steeds een beetje groeien. En van die 350 leden zijn er veel actief betrokken bij onze afdeling. Dat zien we aan de opkomst bij onze workshops en lezingen. Die worden altijd met veel enthousiasme door de vrijwilligers georganiseerd. Zo maken we er echt iets leuks van voor de leden. Hier schrijven we dan natuurlijk over in onze Nieuwsbrief. Zo communiceren wij naar onze leden.”
 
Van hapsnap naar professioneel
Als redactrice is Jeanine al jarenlang nauw betrokken bij de Nieuwsbrief. “De reguliere Nieuwsbrief is er vooral om nieuwtjes en mededelingen te communiceren. Dus waar en wanneer is er een workshop of waar gaat de lezing over. Voor we overstapten naar Editoo werd de Nieuwsbrief met de computer gemaakt en thuis uitgeprint. Daarna werden de verzendstickers er nog handmatig opgeplakt. Dit gaf altijd een hoop werk. Toen we via Groei en Bloei landelijk in contact kwamen met Editoo, zag ik er al snel de voordelen van in. Het oogt nu een stuk professioneler en ik hoef de stickers niet meer te plakken. We hebben toen besloten om periodiek uit te komen. Dit maakt de communicatie een stuk overzichtelijker.”

Speciale wens
Voor het overstappen naar Editoo had Jeanine wel één belangrijke wens. Ze plaatste altijd vijf foto’s in een bepaalde verdeling op de voorpagina. En dat wilde ze graag zo houden. “Ja dat klopt, de leden waren net gewend aan die voorpagina. Verder wilde ik graag onderaan iedere pagina een mooie grasrand hebben. Dit was geen enkel probleem, de opmaak van de voorpagina is overgenomen en in de software van Editoo gezet. Nu heeft de voorpagina bij iedere uitgave dezelfde vormgeving. Sowieso vind ik foto’s erg belangrijk. We zitten in een vakgebied dat heel fotogeniek is. Want zeg nou zelf: een plaatje vol met mooie kleurrijke bloemen of een goed aangelegde en onderhouden tuin is toch mooi om te zien!”