Skip to main content
Meer van Editoo

Welke thema’s worden goed gelezen?

Ga maar eens bij uzelf na… Als u op een nieuwswebsite bent zijn er berichten die u direct leest, en er zijn berichten die u het aanklikken niet waard vindt. Natuurlijk heeft de keuze voor een bepaald onderwerp te maken met persoonlijke interesse. Maar er zijn een drietal thema’s die altijd goed gelezen worden. Als u weet welke dit zijn, dan kunt u hier voor uw clubblad, website of magazine uw voordeel mee doen.

Heeft u al een idee over welke drie thema’s het gaat? Ik zal u niet langer in spanning houden. De thema’s waar de meeste mensen over lezen, waarbij de filmpjes garant staan voor veel clicks zijn dieren, humor en kinderen. Dit had u zeker niet verwacht. U dacht vast dat het bijvoorbeeld politiek of oorlog zouden zijn. Uit onderzoek blijkt dat vooral berichtjes, foto’s en filmpjes die ons een ‘goed gevoel’ geven en u laten lachen goed worden gelezen. Gelooft u het niet? Kijk dan maar eens bij de rubriek ‘meest gelezen’ op een willekeurige nieuwssite.

Een test: naar welk filmpje kijkt u eerder:

Grappige kattenfilmpjes

Politiek: hoe sterk is de BeNeLux

Maar wat kunt u er voor uw vereniging, organisatie of bedrijf mee? Nu u zelf heeft ervaren welke onderwerpen goed scoren, kunt u dit gebruiken voor uw eigen communicatie. Probeer onderwerpen te vinden die te maken hebben met deze drie thema’s. Als dit niet mogelijk is, probeer dan het thema erbij te betrekken. Bijvoorbeeld als u een verslag plaatst van een evenement, schrijf dan vooral hoe de kinderen het vonden of plaats er een humoristische video bij.

Zoek dus naar mooie en interessante onderwerpen en invalshoeken en doe er uw voordeel mee! Succes met het maken van interessante en veel gelezen content.