Skip to main content
Meer van Editoo

Televisieopnames bij klant van Editoo

Even de drukke stad ontvluchten en neerstrijken in je eigen stukje groen. De leden van de Amsterdamse tuinparkvereniging ‘Op Rust en Vreugd’ doen het maar al te graag. Op hun zeven hectare grote groene park, komen ze helemaal tot rust. En dat het park zo mooi is ontgaat de televisiewereld ook niet. Onder meer de televisieserie A’dam en E.V.A. komt er regelmatig langs voor filmopnames. 

De 115 leden van de tuinparkvereniging zijn er trots op dat hun mooie park regelmatig het decor is van televisieprogramma’s en series. Want naast A’dam en E.V.A. is het tuinpark vaker op de tv te zien.

Voorzitter van ‘Op Rust en Vreugd’ Gerrit Meijerman weet wel waarom het tuinpark zo in trek is. “We zitten hier aan de rand van Amsterdam-Noord in een mooi en groen stukje Amsterdam. Daar komt bij dat ons tuinpark geen hele strikte regels heeft. Bij ons is het allemaal wat vrijer en dat geeft natuurlijk een mooie plek om te filmen. Daarnaast is ongeveer de helft van ons terrein een soort van openbaar park waar iedereen zo kan komen. Er staan mooie grote bomen, waardoor alles een opvallend parkkarakter krijgt. Ik denk dat dit de ingrediënten zijn die filmploegen zoeken.”

Een groene oase
Het tuinpark bestaat al zeventig jaar en Gerrit Meijerman woont er zelf al bijna dertig jaar. Hij heeft het ‘Op Rust en Vreugd’ zien uitgroeien tot het open en toegankelijke tuinpark dat het nu is. “Dertig jaar geleden hebben we bewust een huisje genomen op dit tuinpark. Ik woonde met mijn gezin in het drukke centrum en wilde meer rust. Het is grappig dat dat nog steeds de reden is dat veel mensen bij ons een plekje hebben. We zien nu veel jonge gezinnen komen. En dat zorgt vooral in het weekend voor een leuke drukte. Dat is ook zoals het gebeurt in het verhaal van A’dam en E.V.A., een jong gezin dat af en toe de drukke stad ontvlucht.”

De opnames voor de televisieserie gebeuren altijd op dezelfde plek. Net zoals vorig jaar wordt er dit jaar weer bij paviljoen nummer vijfentwintig gefilmd. Gerrit Meijerman: “Dat zal wel weer een hele happening zijn. Er lopen veel televisiemensen rond op het park en het is er gezellig druk. Ze filmen dan twee dagen hier, zowel overdag als ’s nachts. Iedereen is weer heel benieuwd wat eruit gaat komen. Als het even kan, ga ik zelf zeker wel kijken.”

Gezellig samenkomen
Misschien is het wel een idee om met alle leden samen voor de televisie te kruipen? “Dan wordt het vast net zo gezellig als bij ons jaarlijkse jeu de boules-toernooi. Want dat is natuurlijk ook een tuinpark: samen dingen ondernemen. Sowieso weet ik zeker dat we in de volgende uitgave van ons tuinblad ‘Uit en thuis’ ruim aandacht besteden aan de televisieopnames. Het blijft toch altijd leuk om daarmee bezig te zijn!”