Skip to main content
Meer van Editoo

Het digitale Editoo magazine

De digitale revolutie gaat door. Er is een groeiende vraag naar digitale (communicatie)middelen. Reden genoeg voor Editoo om het communicatiepakket uit te breiden. Naast het bestaande papieren magazine is er nu ook maandelijks een digitaal Editoo magazine. Dit digitale magazine wordt gemaakt met het digitale broertje van Editoo, en dat heet Digitoo.

Het digitale Editoo magazine komt iedere maand uit en wordt via de e-mail naar klanten en anderen geïnteresseerden gestuurd. De inhoud van het digitale magazine varieert. Zo komen klanten met hun verhaal aan bod en staan er informatieve artikelen en tips in. Ten slotte is er een digitale agenda met trainingen en informatieavonden. Hier kunnen lezers zich direct voor inschrijven. Het digitale magazine heeft bewust maar vijf pagina’s. Dit vergroot de kans dat alle artikelen goed gelezen worden.

Meerdere pijlen op de boog
Het nieuwe digitale magazine is de nieuwste pijl op de ‘communicatieboog’ van Editoo. Want naast het nieuwe digitale magazine is er een papieren magazine, de website, het blog, de sociale media en de digitale nieuwsfunctie. Al deze ‘pijlen’ vormen samen de communicatie naar buiten toe en kunnen elkaar goed versterken. Mits ze op de juiste manier worden ingezet. Editoo gebruikt het digitale magazine als een ‘luxe nieuwsbrief’ die iedere maand wordt verzonden. Het gedrukte Editoo magazine komt ieder kwartaal uit. Dit magazine richt zich op het inspireren van andere bladenmakers.

Steeds meer organisaties, verenigingen en zelfs bedrijven kiezen voor een combinatie van een maandelijkse digitale nieuwsbrief en een periodiek gedrukt magazine. Hierbij wordt ook de verdeling tussen het soort content strikter, waarbij de achtergronden en verdiepende artikelen steeds meer naar het papieren magazine gaan.

Een digitaal magazine, zoals u dat met Digitoo kunt maken, heeft veel interessante mogelijkheden. U verstuurt het snel en eenvoudig, de opmaak ziet er strak uit en u kunt makkelijk foto’s en video’s plaatsen. Doordat een digitaal magazine interactieve mogelijkheden biedt, kunt u ook gemakkelijk weblinks plaatsen. Zo houdt u uw digitale magazine kort en krachtig.

Maar waarom dan nog een papieren magazine?
Allereerst is het een geheel ander medium. Daarnaast komt een digitaal magazine via de e-mail binnen en moet hier concurreren met andere berichten. Het kan worden weggeklikt of even snel worden gelezen. Dit terwijl een gedrukt magazine tegenwoordig écht een cadeautje is. Het is iets leuks dat u in uw brievenbus krijgt en waar u graag eens goed voor gaat zitten. Het wordt veel uitvoeriger gelezen. Verdieping en achtergronden passen hier dan ook goed bij. Dit is de reden waarom een combinatie van een digitaal en een papieren magazine ideaal is, mits het goed gebruikt wordt.

Kijk hier voor de laatste digitale Editoo nieuwsbrief

Wilt u zich aanmelden voor ons digitale magazine? Stuur dan een e-mail naar info [at] editoo.nl.