Skip to main content
Meer van Editoo

Een goed begin is het halve werk!

Een goede start maken met Editoo? Dat kan natuurlijk het beste samen. Dit dacht de Bond Van Volkstuinders (BVV) in Amsterdam en omgeving ook. Bij deze overkoepelende bond zijn 29 tuinparken aangesloten. Met bijna allemaal een eigen verenigingsblad. Op advies van de BVV starten veel tuinparken de komende maanden met hun blad bij Editoo.

De BVV weet hoe belangrijk het is om goed te communiceren met hun leden. Zij informeren hun 9000 leden en aspiranten met het eigen blad ‘Vroegop’, het nieuwsblad voor volkstuinders. De overkoepelende bond is door het maken van hun eigen blad enthousiast geworden over de mogelijkheden van Editoo. Daarom vertellen ze de aangesloten tuinparken graag over deze mogelijkheden. Zodat ieder tuinpark zelf makkelijk een eigen tuinparkblad kan maken.

Editoo-training
Een belangrijke fase in het maken van een mooi professioneel blad, is het volgen van een training. Op donderdagmiddag 2 juli kwamen 15 redacteuren op de Editoo-training. Zij leerden over de mogelijkheden van het programma. Daarnaast inspireerden ze elkaar volop met voorbeelden van mooie verhalen en foto’s. In de Editoo-training wordt in twee uur tijd stap voor stap uitgelegd hoe het online programma werkt.

Voor de BVV werd de training gegeven door Robbie Veldwijk. “Als de deelnemers voor de training binnen komen lopen, merk ik altijd een bepaalde spanning en enthousiasme. Ze gaan iets nieuws leren wat ze daarna zelf in de praktijk mogen toepassen. Voor sommige deelnemers is de computer nog wat onwennig. Maar de training is zo ingericht dat iedereen mee kan doen en na afloop met Editoo kan werken. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om te zien dat de mensen elkaar helpen, zowel tijdens de training als daarna.”

Van elkaar leren!
Tijdens de training stellen de deelnemers de meeste vragen over het gebruik van de software. “Dat zijn natuurlijk logische vragen. Maar bij de volkstuinliefhebbers kwamen er ook opvallend veel vragen over het gebruik van foto’s en afbeeldingen. Wat je er op bewerkingsgebied in Editoo mee kan en hoe je geschikte foto’s voor Editoo maakt. Want als fanatieke tuinliefhebbers zijn foto’s in een verenigingsblad een mooie toevoeging. Iets wat ik als fotograaf zeker beaam. Hier hebben we het uitgebreid over gehad en ik heb verschillende tips gegeven.”

Nu er weer een groep redacteuren is opgeleid kunnen ze aan de slag met hun eerste eigen tuinbladen. En dat gebeurt ook, want Tuinpark Nieuwe Levenskracht Amsterdam heeft haar eerste editie al klaar. Dit blad ligt deze week al bij de leden in de brievenbus!