Skip to main content
Meer van Editoo

“Iedereen wil voor ons clubblad schrijven”

Als redactie altijd op zoek naar leuke verhalen en foto’s? Bij Toyota Club Nederland is dit totaal niet aan de orde. De redactie van ‘Toyota Club Magazine’ zit niet snel verlegen om bijdragen van de leden. Maar liefst negen verschillende leden schreven mee aan de mei-editie van het clubblad. Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? Redacteur Dennis Joossen legt het uit.

Avonturen beleven
“Als ik naar mijn eigen liefhebberij kijk, vind ik het leuk om over mijn drie klassiekers te schrijven. Zelf heb ik twee oude Starlets en een Toyota Corolla uit 1978. Ik schrijf graag over de avonturen die ik met ze beleef.  Dit kan gaan over het eraan sleutelen of een mooie toertocht die ik heb gemaakt. Ook onderwerpen die gerelateerd zijn aan Toyota’s passeren de revue. Zo heb ik twee jaar geleden een verhaal geschreven over de (on)volwassenheid van mezelf en wat dit zegt over de verschillende auto’s die ik heb.” 

“De andere leden schrijven bijvoorbeeld graag over een event dat ze bezoeken, een autorit die ze maken of een verslag van het sleutelen aan hun auto. Uit de vele verschillende verhalen van de leden blijkt de echte passie die ze hebben voor klassieke Toyota’s. Er is nu een lid die een jaar lang bezig is met de renovatie van zijn klassieker. Ieder kwartaal vertelt hij over zijn vorderingen. Dat zijn onderwerpen die onze leden bezighouden. Daar schrijven en lezen ze graag over.”

Bijna vanzelfsprekend
“Ik vind het geweldig dat er zoveel leden zijn die af en toe een mooi stuk aanleveren. Helemaal als ik van andere vereniging hoor dat het blad daar altijd maar door een paar mensen wordt gevuld. Bij ons is dat dus helemaal niet het geval. Er zijn veel leden die als ze naar een Toyota-event gaan daar graag over willen schrijven. Voor ons als redactie is het dan bijna vanzelfsprekend dat we stukjes en foto’s hierover toegestuurd krijgen. Dat geeft de betrokkenheid van de mensen bij de club wel aan!”

“Bij ieder verhaal worden mooie grote kleurenfoto’s geplaatst. Als autovereniging voelen we ons aangetrokken tot het visuele aspect van een auto. Dus goede foto’s doen het altijd goed. Iedereen vindt het leuk om in het clubblad te staan. Verder maakt het de schrijver trots. Want wat is er leuker dan in een mooi blad te staan? De leden laten het dan ook graag aan familie en vrienden zien. Zo krijgt de vereniging weer meer bekendheid.” Verder lezen over goed buitenfotograferen doet u hier.

Vindt u dit artikel ook interessant? Deel het dan!